Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
MandagMotetips

Del artikkelen:

Første gang jeg hørte om The Reformation var for to år siden. Jeg så et bilde av it-girl Alexa Chung på fest i en prikkete minikjole og var solgt. Blomsterkjoler er vanligvis alt for kjedelige og romantiske. Denne kjolen var både kul og sexy.

Og det var før jeg fikk vite hva hele konseptet til The Reformation gikk ut på.

The Lake-kjolen fra The Reformation. Konseptet består i å designe vakre kjoler av resirkulerte stoffer. Foto: The Reformation
The Lake fra The Reformation. Konseptet består i å designe vakre kjoler av resirkulerte stoffer. Foto: The Reformation

 

Klesmerket The Reformation baserer hele kolleksjonen på rester fra stoffer fra andre klesfabrikker. Konseptet er basert på bærekraftig klesproduksjon. Det er i seg selv en fin tanke, men det hadde blitt med det, hvis det ikke var for at hver kjole i tillegg har det beste snittet du finner.

The Reformation var lenge min lille hemmelighet. Og jeg bestilte den ene kjolen etter den andre fra Los Angeles. Men det var ikke så lett å holde det skjult for jentene på jobben i Costume. Da jeg fikk levert en kjole på kontoret til et bryllup jeg skulle på i fjor vår, endte store deler av redaksjonen opp med å prøve den – og fire av jentene bestilte umiddelbart samme kjole.

The Mariana Dress. Foto: The Reformation
The Mariana Dress. Foto: The Reformation

The Reformation er en revolusjon i motesammenheng. I motsetning til de etablerte luksusmerkene, er Reformation et produkt av en ny tid, hvor miljøbevisste verdier ligger som en grunnsten i hele produksjonen. Hver uke lanserer de en ny kolleksjon, og de selger, med unntak av to butikker i New York og en i LA, kun på nett.

I sommer var jeg så heldig å få besøke hovedkvarteret deres i LA. I det gamle fabrikklokalet i den nedslittet delen av Los Angeles hadde de delt inn bygningen i to: I første etasje var fabrikken som produserte kjolene, i andre etasje var kontorene med salgsavdeling og designere. Alt var bygget rundt tanken om å skape en bærekraftig klesproduksjon: Når kontormenneskene i andre etasje så at de solgte lite av den mørkeblå blomsterkjolen, ropte de ned til syerskene i etasjen under at de måtte stoppe produksjonen av den, og heller lage dobbelt så mange av den lyserosa – som solgte langt bedre.

Målet er å begrense svinnet på stoffene. Samtidig gjør den umiddelbare nærheten til fabrikken at de sparer miljøet for utslipp fra transport.

Om kort tid publiserer jeg et intervju med grunnleggeren av Reformation, Yael Aflalo, her på bloggen. I mellomtiden kan du sjekke ut det som det siste året har blitt verdens mest nyskapende og viktigste kjolemerke her.

Åpningsbildet: Janne Rugland

Kommentarer

3 thoughts on “Vårens vakreste kjoler

 1. Jeg kan ikke tro at jeg ikke har hørt om The Reformation før, tatt i betraktning antallet utenlandske moteblader jeg leser! ;-) Hvordan er kjolene i størrelsen og i lengden? Så et par modeller som hadde vært nydelige i sommervarmen i Oslo…

  http://tallgirlsfashion.no

 2. Hei! Hvordan er erfaringen din med størrelsene? Litt usikker på om jeg skal gå opp en størrelse eller ikke :-)

  1. Hei Jeanette!

   Så denne litt sent! Sorry!

   Jeg er small til vanlig, men bruker M i deres korte kjoler og small i alle de lange.

   Klem Vanessa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *