Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
TorsdagReise

Del artikkelen:

I dag er det Frankrikes nasjonaldag. Jeg benytter derfor anledningen til å legge ut det franske antrekket jeg mener alle jenter hadde fortjent å hatt i garderoben. (Ja, den Chanel-veska er altfor dyr til at det er realistisk å kjøpe den, men du hadde likevel fortjent den.)

Her er fem ting som gjør deg fransk og fin:

 

GENSEREN

Den stripete klassiske genseren vi forbinder med Frankrike. Den ble først brukt av den franske marinen, og hadde opprinnelig 21 striper – en for hver av Napoleon´s seire over England. Men den ble først et moteplagg i 1917, da Coco Chanel innførte den i sin kolleksjon.

hmprod
Genser fra H&M, 149 kr.

SHORTSEN

Kanskje ikke like typisk fransk med en kort denimshorts, men den er med på å tone ned antrekket, og gjøre det mer avslappet. Og det er akkurat det fransk eleganse handler om.

hmprod-1
Jeansshorts fra H&M, 149 kr.

 

BALLERINASKO

En ekte fransk it-jente ville aldri brukt høye hæler til en kort denimshorts, men ballerinasko bruker hun til nesten alt. De flate skoene gir et nedtonet og klassisk uttrykk.

505717_e1_xl
Ballerinasko fra Lanvin, 3.600 kr.

 

VESKEN
Den første og mest klassiske vesken fra Chanel heter 2.55 Flap Bag. Den fikk navnet fordi den ble lansert for første gang i februar i 1955. Personlig synes jeg dette er verdens fineste veske.
2_55_flap_nbsp_bag-zoom

Veske fra Chanel, 27.000 kr.

 

LEPPESTIFTEN

Hvis en dame i Paris bruker rød leppestift, har hun som regel nesten ikke noen annen sminke på seg. Det skal i hvert fall ikke se ut som hun har det. Du skal helst se ut som du akkurat har stått opp av sengen, med sovesveis og det hele, og kun rukket å dra et kjapt strøk med den dype røde leppestiften over leppene før du har gått ut døren.

red-lipstick-chanel-Rouge-Allure-in-Pirate-vogue-28nov13-pr-1
Leppestift fra Chanel i fargen Pirate, 299 kr.

Foto: Chanel

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *