Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
SøndagPersonlig

Del artikkelen:

Så sitter du der og hater din nye kropp. I hear ya, sista. Det er nesten fascinerende å se hvordan kroppen din, din trofaste følgesvenn gjennom alle år, plutselig nærmest snur seg mot deg og får deg i knestående. Men husk at folk rundt deg mest sannsynlig liker deg langt bedre nå, etter at du la på deg 20 kilo.

Alle elsker en tjukkas – spesielt en gravid tjukkas.

Det er selvfølgelig trist å tenke på, og sier langt mer om folk rundt deg enn det gjør om deg, men ikke bry deg om det. Fokuser heller på å elske hver kilo – og verden vil elske dem med deg. Dessuten har du et mål, som – selv om det til tider er vanskelig å holde fokus på – ligger der. Du skal bli mor.

Rent motemessig derimot, er du i en state of fritt fall. Det er likevel noen enkle triks og knep jeg har lagt meg til, som holder meg gående. Her kommer mine tre motetips som gjør at du overlever en graviditet:

1. GRAVIDEKLÆR
Jeg får stadig henvendelser om mine beste motetips for gravide. Men mitt beste tips er dette: Ikke bruk masse tid på å finne det perfekte klesmerket for gravide. Det finnes nemlig ikke. Gå heller for klær med mye stretch og bra passform. Eventuelt kan du finne noen hippiekjoler med empire-liv. Men til syvende og sist bør du ikke bruk for mye penger på gravid-garderoben din. Den kommer du uansett til å brenne. På din første frikveld etter at babyen er ute. Mens du kyler vodka og skriker «ALDRI MER» inn i flammene.

2. VÆR FREMTIDSRETTET
Istedenfor å bruke pengene dine på å finne klær som uansett aldri blir helt perfekte fordi du er gravid – fokuser heller på klærne du skal bruke etter graviditeten. Ikke bare er det mer økonomisk å bruke pengene på disse – dette er jo klær du skal bruke resten av livet ditt – men det hjelper deg også til å holde fokuset og motivasjonen oppe. Det kommer nemlig en tid etter graviditeten, selv om det ikke alltid føles sånn – og følelsen av å være deg selv igjen fortjener et drømmeantrekk. Men her er et stalltips: Vent med å kjøpe jeans i din gamle størrelse. Det kan nemlig ta litt lenger tid enn du tror å bli kvitt 30 ekstra kilo. Det at kiloene renner av deg når du ammer er sikkert sant, men oksehungeren som inntreffer sånn cirka på samme tid har det med å veie opp. I hvert fall for meg. Men ikke tenk på det nå, fokuser heller på å kjøpe noe fint som du klarer å presse de melkesprengte titsa dine i. Du kommer uansett til å føle deg superheit etter at 10 kilo vann og 4 kilo unge har forlatt legemet.

3. BRUK SHOPPINGPENGENE PÅ BARNEKLÆR
Midt i sinnet, kvalmen og galskapen, kommer det noen øyeblikk hvor man husker hva som er i ferd med å skje, og hele kroppen fylles med kjærlighet og ømhet. Jo, oftere man klarer å være i de øyeblikkene, dess bedre føles det å være gravid. En måte å holde seg i kontakt med den følelsen, er å kjøpe barneklær. Men det er ingen grunn til å kjøpe store mengder barneklær. For det første er det begrenset hvor mange klær barnet ditt trenger, dessuten kommer du til å få drøssevis med ting fra familie og venner. Bruk heller god tid på å finne de perfekte plaggene. De som er ordentlig fine. Som du blir rørt bare av å tenke på barnet ditt i. For eksempel i kasjmir – som både er mykt, praktisk og varmt. Jeg lover deg: flere lag med den kroniske irritasjonen du stadig går og føler på, vil skrelles av deg.

Kommentarer

One thought on “Tre motetips for gravide

  1. Hei! Takk for mange fine innlegg om å være gravid. Jeg fikk nylig en liten baby, og kjenner meg veldig igjen. Jeg lurte på om du har noen gode tips til hvor man kjøper deilig babytøy? Som i kashmir?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *