Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
Annonse

Del artikkelen:

Den store vårrengjøringen er de fleste allergikere kjent med nytten av, men for meg er høsten vel så ille. Som de fleste husstøvallergikere vet, gjør de varme luftstrømningene fra panelovnene at støvet virvler opp i lufta. Mens støvmidd trives best i de varmere månedene, dør de når det blir kaldere. Problemet er at de etterlater seg allergifremkallende stoffer – vanligvis på steder vi ikke er så flinke til å støvsuge, som sofaer, lenestoler og madrasser.

I samarbeid med Dyson gjorde jeg derfor en støvundersøkelse: Jeg støvsugde et par av de mest utsatte og oversette stedene, og sendte det oppsugde innholdet til et uavhengig laboratorium i London. De fant både støvmidd, bakterier og muggpartikler, som alle kan gi allergiske reaksjoner som nysing, rennende nese og hoste. Begge deler er helt vanlige funn, men det betyr ikke at man vil ha det i huset.


LABRAPPORT: Støvprøvene fra leiligheten viste støvmidd, bakterier og muggpartikler. Det finnes i det fleste hjem, på stedene man vanligvis ikke er så flink til å holde rent, som i madrasser, sofaer, pynteputer og lenestoler.

For å klare å fange opp de mikroskopiske partiklene, er spesielt filteret i støvsugeren din viktig. Den siste modellen til Dyson heter V11 Absolute Extra Pro, er trådløs og har den kraftigste motoren deres til nå. Den har oppladbare batterier som kan byttes ut, og hvert batteri gir deg opptil 60 minutter med støvsuging. I tillegg har den et sekslags filtersystem som fanger opp 99.97 prosent av alle partikler så små som 0.3 mikron, og sørger for at partiklene ikke slippes ut igjen i rommet du støvsuger.

Nå må jeg innrømme at jeg måtte google hvor lite et mikron er, og det viser seg å være 0.001 millimeter. Et raskt google-søk viser også at støvmidd varierer i størrelse mellom 0.2–0.4 mm, og partiklene de etterlater seg har en størrelse på 10–40 mikron.


Vi har hatt ledningsfrie Dyson-støvsugere lenge nå, og vi elsker dem. Det følger med en rekke deler som gjør støvsugingen enkel og effektiv. Batterikapasiteten er på totalt to timer med de to batteriene som følger med maskinen, og det er en ren glede å slippe å måtte forholde seg til strømledning lenger.


De ekstra munnstykkene gjør det enkelt å komme inn i hver krik og krok i sofaen.


Om du vil ta en nærmere titt på vidunderet kan du klikke deg inn HER.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *