Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
SøndagPersonlig

Del artikkelen:

Jeg har et bilde som står i bokhylla av Luca og meg. Bildet ble tatt uten at vi visste om det. Luca er ett år, har akkurat badet og jeg har tullet henne inn i et håndkle. Ingen av ansiktene våre vises, men det var likevel noe med det bildet som gjorde at jeg satt det i bokhylla.

Jeg får alltid en god følelse når jeg går forbi det i stua.

unnamed

Hun som har tatt bildet heter Ann Cathrin, og hun tok det da vi var på besøk på hytta til hun og mannen, Anders, for fem år siden.

Ann Cathrin er økonomiutdannet fra handelshøyskolen i Bergen. Etter middag samme dag som bildet ble tatt, fortalte Ann Cathrin at hun var lei av å jobbe med tall. Hun ville heller gjøre noe mer kreativt.

Den setningen har jeg hørt mange ganger. Over alt møter jeg mennesker som forteller at de egentlig skulle ønske at de drev med andre ting. Kreative ting. Som å ta bilder.

Så da Ann Cathrin sa det, avfeide jeg henne automatisk som nok en dagdrømmer som likte å prate om alt hun heller ville gjøre, uten å gjøre det.

Så feil kan man ta.

Kort tid etter sluttet hun i jobben for å følge drømmen sin. På kort tid har hun blitt en av mine favorittfotografer. Hun tar særdeles vakre og sarte sort-hvit-bilder, ofte av barn – ikke ulik en annen av mine favoritter: Sally Mann. For noen uker siden tok hun nok en gang bilder av meg og Luca. Og nå står det to bilder signert Ann Cathrin Buchardt i bokhylla. Det er stor forskjell på de to bildene. Og selv om jeg alltid har likt det første hun tok, er utviklingen hennes som fotograf ikke annet enn utrolig inspirerende og imponerende. Det ene er tatt av en dame med en drøm. Det andre er tatt av hun som oppfylte den.

2015_Vanessa_Luca_web_0027

2015_Vanessa_Luca_web_0057

2015_Vanessa_Luca_web_0084

2015_Vanessa_Luca_web_0063

2015_Vanessa_Luca_web_0152

2015_Vanessa_Luca_web_0012

2015_Vanessa_Luca_web_0056

static1.squarespace
FOTOGRAFEN: Følg Ann Cathrin på Instagram her og sjekk ut nettsiden hennes for flere bilder.

Hår: Evelyn Solheim/Gevir

Kommentarer

2 thoughts on “Mor & barn

  1. Hei.
    Aller først, så flotte bilder. Deretter vil jeg fortelle at jeg synes du skriver veldig bra. Har lest meg gjennom mye her inne og det virker som du ønsker å formidle en oppriktig omtanke og kjærlighet til dem og det du bryr deg om. Fortsett med det, så skal jeg fortsette å lese.
    God sommer fra Anette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *