Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
SøndagPersonlig

Del artikkelen:

Jeg skryter ofte av at jeg liker lettleste bøker, som En shopoholikers bekjennelser eller Camilla Läckbergs krimbøker. Jeg tror jeg gjør det fordi jeg er livredd for å være en av dem som skryter av alle tungvekterene de har konsumert i det siste. Livredd for at folk skal tro jeg tror jeg er noe. Så de gangene jeg har blitt spurt om hva som er favorittboka mi svarer jeg:

«En shopoholiker får baby.»

Og så stirrer jeg på dem med et blikk som sier: «Synes du det er noe galt med det kanskje, din intellektuelle jålebukk?»

Jeg har nok litt dårlig selvtillit når det kommer til verdenslitteraturen. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt tålmodighet til å lese Krig og fred av Tolstoj. Bare for å vite hvordan den er. Men siden hans andre bok, Anna Karenina, nesten tok knekken på meg, hadde ikke Krig og fred en sjanse.

Kjæresten min derimot, er sykt opptatt av litteratur. Ikke all litteratur. Han er bare sykt opptatt av én form for litteratur. Den som er skrevet av Ernest Hemingway.

unnamed-7

I starten av forhold vårt, da jeg ville fremstå som både smart og interessert, ga jeg meg i kast med Mannen og havet. Da jeg skjønte at Jonas hadde mange oppfølgingsspørsmål, og det var umulig å late som jeg hadde lest den, måtte jeg gi opp å si at den var altfor kjedelig og at han Hemingway aldri kom til poenget.

Det var som om jeg hadde hadde gitt ham en flathånd. Han så på meg med sjokk og vantro, og der og da lurte jeg på om jeg hadde mistet ham for alltid. Så for å vinne ham tilbake, spurte jeg om han hadde en annen Hemingway-bok jeg kunne lese. En om kjærlighet.

Da svarte han: «Mannen og havet HANDLER OM KJÆRLIGHET!» Men etter å ha forklart han at jeg mente litt mer sånn altoppslukende-forelskelse-mellom-mann-og-dame-med-masse-drama-type-kjærlighet, ga han meg en ny bok.

Den het The sun also rises.

Etter å ha gitt den til meg, la han til at om jeg ikke likte denne, så hadde han ikke mer å gi. Verken av bøker eller kjærlighet så det ut som. I hvert fall av blikket han ga meg å bedømme.

Heldigvis elsket jeg boka. Hvem elsker vel ikke en historie fra 20-tallet om uforløst kjærlighet? Herregud, så romantisk den er. Og herregud så fin slutten er.

Så jeg kan med stolthet si at The sun also rises er min favorittbok, neste gang noen spør. Skrevet av selveste Ernest fuckings Hemingway.

Så dette er mitt boktips til deg på en søndag. Håper du tar deg tid til å lese den.

unnamed-6

Kommentarer

14 thoughts on “Mitt beste boktips

  1. He he, du er god:) Super blogg du har. Herlig skriving og klesstilen har alltid vært bra:) Når jeg tenker meg om, har jeg lenge ventet på at du skulle begynne å blogge:) Tommelen opp:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *