Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
Annonse

Del artikkelen:

Jeg ser på meg selv som ganske tøff. Jeg liker å tro at jeg kan prate med hvem som helst og er aldri redd for å gå inn i et rom fullt av fremmede.

Utenom ett sted.

Facebook.

Jeg var nok en av de siste i Norge som oppretta profil. Jeg gjorde det kun for at jeg var lei av å ikke bli invitert i nære venners bursdager og utdrikningslag. Men jeg har aldri likt meg der inne. Hver gang jeg har logga meg inn for å dele en bloggpost eller skal sjekke når noen egentlig har bursdag, begynner blodpumpa mi å gå. Jeg blir nervøs fordi jeg føler folk ikke legger noe imellom. Og for en som er stolt fordi hun tror hun tåler kritikk og på toppen av det hele er stolt av det, begynner hele selvbildet å vakle.

Da jeg lanserte bloggen min delte jeg det første innlegget på Facebook. Det innlegget hadde kosta meg masse, og jeg var supernervøs for å dele det. Det handlet om skilsmissen jeg hadde vært gjennom med faren til datteren min, og jeg hadde lagt ut om hvor dårlig jeg følte meg som mor med 50/50-ordning. Så fort jeg publiserte det begynte lovordene å renne inn i kommentarfeltet. Det bugnet over av fine ord og hjerter. Jeg hadde aldri følt meg mer elska.

Men så la jeg merke til den. Den ene. Som lyste mot meg.

Jeg måtte lese den flere ganger, bare for å forsikre meg om at det ikke var kødd. Og det verste av alt: Den var signert en voksen dame fra magasinbransjen som jeg kjente ganske godt.

«For noe intetsigende og overfladisk ræl den bloggen der var!»

Det var som å få ei flathånd i ansiktet. Jeg logga meg rett av Facebook og turte aldri å lese kommentarene under det innlegget igjen.

Jeg har aldri glemt den kommentaren. Litt fordi jeg skuffa meg selv som ikke turte å svare henne. Mest fordi jeg var redd hun hadde rett.

Facebook er fortsatt noe jeg blir redd og nervøs av. Men nå har jeg begynt å bruke det igjen. Det vil si: feeden ligger jeg fortsatt langt unna, men jeg har funnet mine damer der inne. Mitt crew.

DN Kvinner heter de, og er en lukket gruppe som gir hverandre råd og tips, enten det gjelder privatøkonomi, arbeidsliv, karriere og ledelse. Som prater om økonomi og likestilling på en ordentlig og interessant måte. Og best av alt: som støtter og hjelper hverandre.

Jeg har til og med lært litt hvordan jeg skal komme i gang med å kjøpe aksjer.

Og det selv om jeg ikke har spurt om en eneste ting. Jeg har nemlig kun lest i feeden til DN KVINNER. For så tøff er jeg ikke, at jeg har begynt å dele eller å kommentere noe der inne enda.

Gruppa har allerede 12 000 medlemmer, men de vil ha flere. Flere rause og kule damer som vil dele og lære av hverandre. Selv med sånne som meg, som er livredd for å snakke om både økonomi og likestilling. Men der inne er det ingen som dømmer noen for dumme spørsmål, med det resultat at jeg blir tryggere og bittelitt tøffere.

Nå om dagen føles det som om jeg har 12 000 damer i ryggen hver gang jeg er inne på Facebook. Og jeg har ikke sett snurten av hun surmaga magasindama inne i gruppa der heller. Så dette lover unektelig godt.


Ingenting spes dette. Bare jeg som sitter og leser meg opp på noe børsstats (som jeg liker å kalle det).

Å melde seg inn i DN Kvinner er helt gratis. Du kan klikke deg inn HER om du ønsker å bli en del av gjengen.

Hvis du ønsker å gå litt grundigere til verks, og vil lese hva DNs journalister skriver om økonomi, politikk og samfunnsliv, eller la deg inspirere av D2s artikler om design, kultur og smakfulle matopplevelser, kan du bli abonnent på DN Digital.

Som eks-magasinjunkie har jeg havna på kjøret igjen, for her var det mye å ta av. Jeg visste for eksempel ikke at min favorittkokk i hele verden, Øyvind Hjelle, er fast skribent, og deler nydelige og enkle oppskrifter:

Jeg visste heller ikke at eksen har blitt milliardær:


Bra for han. Skal ikke se bort ifra at jeg er oppe og nikker på børsen sjøl etter at jeg har lest meg opp på børsstatsene.

Alle mine følgere får et supertilbud: Få full tilgang til DN Digital i 6 uker for bare 60 kroner.

Gå inn på dn.no/snages

Snages i kommentarfeltet!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *