Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
Annonse

Del artikkelen:

– Hva er ditt sterkeste barndomsminne?, spurte jeg.

Han tenkte seg om kjapt, før han fortalte om da han og søsteren skulle sove over hos morfaren. De hadde gått og lagt seg, langt over sengetid, da det plutselig smalt i vinduet. Han og søsteren hadde hoppet opp av sengen, dratt for gardinen og sett ut. Og der ute, i den snedekte hagen, stod morfaren. I Davy Crockett-lue og med ti ferdiglagde snøballer. Og så hadde det smelt i vinduet igjen. For morfaren hadde kastet enda en snøball. Og så løp de ut i gangen, kastet på seg jakke og sko, før de forsvant ut i natten for å ha snøballkrig med morfar.

I løpet av de fire årene Jonas og jeg har vært sammen, trodde jeg at han for lengst hadde fortalt alle historiene fra livet sitt. Gudene skal i hvert fall vite at det er nok av historier jeg har hørt både en, to og tre ganger.

Og så dukket plutselig denne perlen av en historie opp. Om morfaren hans, som jeg aldri har møtt, men som jeg vet betydde utrolig mye for ham, og som jeg i løpet av denne lille historien plutselig følte at jeg skjønte hvordan var.

Grunnen til at jeg i det hele tatt hadde stilt spørsmålet om barndomsminnet, var fordi jeg hadde møtt en dame som heter Berta.

Noen uker tidligere hadde jeg kommet i prat med henne på Gardermoen. Og hun fortalte om mannen sin, og hvordan de i lang tid nærmest hadde sluttet å prate med hverandre, og brukte hver kveld foran tv-en. Selv de gangene de prøvde å ta seg sammen, og satte av tid for å snakke, kom liksom aldri de gode samtalene naturlig.

Så en kveld hadde hun skrevet ned alle spørsmålene hun lurte på. Ting som kunne hjelpe dem litt igang med å prate. Og det var da hun fikk ideen. Til en samtalestarter av en partylek som gjør at mennesker som allerede kjenner hverandre godt blir kjent på en ny måte. Spørsmål du aldri har stilt de rundt deg før, fordi du ikke visste at du var nysgjerrig på svarene.

IMG_1514
KJÆRLIGHETSBOKS: FuelBoxen har et lekkert design, så den får stå fremme på stuebordet.

Et halvt år senere var det i butikkene, ved hjelp av Innovasjon Norge. FuelBox – Den gode samtalen på boks, heter det, og består av en bunke kort med åpne spørsmål dere skal stille hverandre. Den kommer i flere utgaver, både for venner, par, jobbrelasjoner og familier.

Noen dager etter at jeg møtte Berta på Gardermoen, lå det en boks for par i postkassen min.

IMG_1543

Spørsmålene er inndelt i forskjellige kategorier: Erotikk og sex («Dersom vi skulle tilføre sexlivet vårt noe nytt, hva kunne det vært?»), Kjærlighet og romantikk («Hva setter du mest pris på med meg?»), Fremtid, fortid og nåtid («Si tre ting du håper å oppleve før du dør?»), Minefelt («Hva skulle du ønske at jeg ville gjøre, som er helt utypisk meg?»), Familie, barn og økonomi («Hva vet du om hva barna våre er opptatt av?»). Og mange flere.

For en fantastisk boks. Jeg kan i hvert fall ikke huske sist et slags spill gjorde meg både glad og rørt, samtidig som jeg lærte så mye nytt om en person jeg allerede trodde jeg kjente ut og inn.

IMG_1370

FuelBox er også den perfekte hjelpen til selvinnsikt. Og jeg skal innrømme at jeg gledet meg litt til å la Jonas få innse en og annen av sine uvaner i løpet av spillet. Akkurat der feilet FuelBox meg totalt. Istedenfor var det jeg som fikk meg en øyeåpner eller to.

Jeg innså for eksempel at jeg ikke nødvendigvis er på mitt morsomste og mest sjarmerende når jeg styrter en halv flaske champagne på tom mage, rett før jeg skal møte hele familien til en av businessforbindelsene hans. Jeg hadde nemlig trodd at jeg leverte til terningkast ti den kvelden.

Eller at jeg muligens stiller litt andre krav til han, enn til meg selv – med tanke på at jeg aldri i livet ville falt for ham hvis han røyket eller brukte kveldene i joggebukse – og jeg selv røyket som en skorstein da vi møttes, og stort sett ender hver dag i joggisen.

IMG_1525

Det fineste FuelBox ga meg, var likevel da jeg skjønte at han egentlig ikke brydde seg om den champagne-fyllerunden min i sommer, eller om joggebuksen min. Det er derfor han aldri har tatt det opp før.

Og det samme var det da jeg fortalte om når han hadde gjort meg som flauest. Ting vi en gang irriterte oss over hos den andre, hadde vi med årene lært oss å akseptere.

Jeg følte at vi hadde blitt et bedre og bedre par med årene. Heller ikke det var jeg klar over, før vi begynte å stille hverandre disse spørsmålene fra boksen.

Så takk Berta, for at du tok tak i meg på Gardermoen den gangen. Og takk for at du tok deg tid den kvelden, til å skrive ned spørsmålene du mente at alle mennesker burde spørre hverandre om.

Jeg synes du skal overraske kjæresten din med en FuelBox for par på Valentines. Boksen koster bare 499 kroner og kan bestilles her . Gjør det i dag så har du den i god tid til 14. februar.

IMG_1372
ALLE HJERTERS DAG: Champagne og parboks er en perfekt kombinasjon på Valentine.

Kommentarer

One thought on “Kjærlighetsboks

  1. Fantastisk bra, Vanessa ;) For meg og Stian ble det en fellesskaps-følelse som knyttet oss sammen da vi fant ut at vi delte det samme minnet av det flaueste vi hadde opplevd. Det var da vi var nye i Oslo, og fant invitasjon til innvielsesfest hos naboen, som vi ikke kjente utover det å si: «Hei». Vi syntes det var litt kleint og bestemte oss for å lure oss unna på en høflig måte, og kjøpte en fin blomst og kort, og stakk innom på vei ut og sa:» takk for invitasjonen, men vi hadde andre planer, dessverre». Vi reagerte på at de hadde en litt rar oppførsel når de fikk blomsten og kortet, men tenkte ikke mer over det før vi dagen etter kikker litt nærmere på invitasjonen. Det var noe som virket litt rart, den var skrevet på et avrevet linjebok-ark, og når vi saumfarer og tolker teksten på nytt, sammen med det uforstående blikket da vi stakk innom, forstår vi at det ikke var en invitasjon til fest, men et nabovarsel om fest ;-) Vi hastet forbi døra deres hver gang, etter det ;) Digger FuelBox som trakk opp dette herlige minnet vi klarer å le av i dag, 17 år after the fact!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *