Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
SøndagPersonlig

Del artikkelen:

Ikke nok med at jeg har fått matlysten til en flodhest. Ikke nok med at jeg har fått en kropp fylt til randen av vannansamlinger. Ikke nok med at jeg har fått et sinne ingen har sett maken til siden Hitler stod og skreik nedi bunkeren der på tampen av 1945 – nå har jeg blitt sjalu også.

Det er noe nytt.

Jeg pleide ikke å være sjalu. Tvert i mot pleide jeg å like å gå på byen med Jonas, og se hvordan små modellspirer fnisende stod og tvinnet håret sitt hver gang de pratet med ham. Det ga meg en påminnelse om at jeg var heldig som hadde ham. Og det trengte jeg en gang i blant, man gjør det når man er vant til å se typen sin hver bidige dag, surrende rundt i en halvåpen badekåpe og sovesveis, dunstende av halvsur kaffeånde.

I den grad jeg kunne kjenne på sjalusi tidligere, likte jeg følelsen.

Men det var før jeg ble gravid. Nå ser jeg på alt og alle som trusler. Harmløse modellspirer tør ikke å våge seg i nærheten av ham lenger. De snur på hælen når de får øye på hun ved siden av ham. Og det skjønner jeg godt. Ingen vil ha ett stykk flodhest med vannansamlinger opp i fleisen, klar for å springskalle det første modelltrynet som leer så mye som et øyenbryn.

I går leste jeg på nettet at dette var helt vanlig. Det er en biologisk årsak – en dame er fra naturens side aldri så sårbar og utsatt, som når hun er gravid. Konsekvensene ved at barnefaren går fra deg under svangerskapet, har historisk vært så store at vi damer har utviklet et overlevelsesinstinkt som best kan beskrives som killmode. Akkurat det der med killmode stod det ikke i artikkelen, men det er i hvert fall sånn det føles.

Og det er der det ligger. For det handler selvfølgelig ikke om at jeg ikke stoler på ham. Jeg er ikke redd for at han skal gjøre noe. Det handler om at man føler seg sårbar.

Sårbar – med kort vei til å dele ut en springskalle eller to.

Det positive er at alt sinnet gjør at man føler seg litt offensiv. Litt framme på tåballene. Så bare kom igjen du, din helvetes møkkagraviditet. Få se hva mer du har å slenge i trynet mitt. Gi meg det beste du har.

Se om denne flodhesten bryr seg.

Kommentarer

One thought on “Jealous girl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *