Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
Annonse

Del artikkelen:

To ting avgjør om grøten blir god: korna og kokemåten. Før trodde jeg det bare var sistnevnte som spilte en rolle, og gudene skal vite at jeg har svidd mye grøt i mitt liv. Men at kornene skulle ha så mye å si, ante jeg ikke. Da jeg smakte Fjordlands havregrøt for første gang, fikk jeg meg derfor en aha-opplevelse.

Det første som slo meg var at den var langt bedre enn grøten jeg selv hadde laget i alle år. Det andre som slo meg var at den var mye søtere. Jeg var sikker på at den måtte inneholde sukker – eller var det vanilje? Men nei: den er helt fri for sukker og andre tilsetningsstoffer. Den er kun kokt på melk med litt salt. Forklaringen er at Fjordland bruker en helt annen type havre enn meg. En såkalt kuttet havre. Havrekornet de bruker er delt på midten slik at kornets nøtteaktige smak blir tatt vare på.

Risengrynsgrøt fra bunn må etter min mening kokes i minimum 1,5 time for at den skal bli god. Og jeg husker jeg leste en gang at Jamie Oliver mente at havregrøt bør kokes i minst en time for at den skal bli optimal. Det å koke grøt er altså mer tidkrevende enn man tror. Og det er her Fjordland kommer inn: de har gjort jobben for deg. Grøten er ferdigkokt, alt som trengs er å varme den opp i fem minutter i en gryte.

4-kornsgrøten er også nydelig å servere kald. Jeg liker å blande den med litt frukt og ha den i kjøleskapet som et sunt og godt mellommåltid.

Ellers er bygggryn, som er den søteste kornsorten, en sikker vinner her hjemme hos de minste.


Perfekt skolelunsj for barn med hjemmeskole.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *