Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
OnsdagInspirasjon

Del artikkelen:

Dette har jeg lenge hatt lyst til å dele med dere: Jeg har laget en gjestekolleksjon for det norske klesmerket byMagMaLou.

Tanken bak kolleksjonen er at jeg selv skulle lage de plaggene jeg alltid har drømt om, men som jeg aldri har funnet.

Det være seg den klassiske svarte kåpa som jeg aldri har funnet den perfekte versjonen av, som alltid har hatt feil slag eller feil knapper. Vel, nå har jeg fått laget den akkurat slik jeg alltid har sett for meg at noen burde lage den.

Endelig har jeg fått designet skinnbuksa som både er høy i livet, samtidig som den sitter i fint i ræva. Tro meg: Den har jeg lett etter i 30 år.

IMG_6043

I tillegg har vi MC-jakken som funker til både jeans og festkjoler. Den lille sorte hverdagskjolen i ullkvalitet, og 40-tallskjolen som du alltid kan ty til når du ikke vet hva du skal ha på deg på fest. Og to fuskepelsjakker i svart og hvitt som jeg alltid har sikla på, men aldri funnet.

Jeg har fått lage den ultimate jumpsuiten, med puffermer, som gir det lille 40-tallspreget jeg er så glad i. Kåpen som du skal kunne ha i 20 år, og som både er elegant og som passer det meste.

Vi har spikket på hver millimeter for at snittet skal bli perfekt og saumfart stoffmessen i Paris etter de beste og mest eksklusive stoffene. Det har blitt en kolleksjon med klassiske plagg med en feminin tvist i fine kvaliteter.

IMG_5963
SKISSER: Det har vært veldig utfordrende, men fantastisk gøy å lage kolleksjonen.

unnamed-16
BRA LAG: Jeg har jobbet med kolleksjonen i nesten et år, og det har vært utrolig inspirerende å få samarbeide med fantastiske Marthe Kveli Valeberg og den dyktige designeren hennes Andrea Johannesen.

Onsdag 16.august fikk jeg vite at fødselen min skulle settes i gang dagen etter. Det utløste en febrilsk «få-unna-all-jobb»-panikk hjemme hos oss. Jeg satt hele siste kvelden og tegnet ferdig kolleksjonen.

Litt fordi jeg var redd for at jeg ikke skulle få tid etter at babyen kom til verden, men mest fordi jeg ville gjøre noe som var gøy og som tok tankene vekk fra fødselen som lå like foran meg.

IMG_5989
KVELDEN FØR: Dagen før vi dro på sykehuset var det full familieworkshop.

Det å designe denne kolleksjonen er en av de mest givende jobbene jeg har hatt. Herregud, så gøy. Plaggene kommer til salgs i august, men jeg kommer til å vise dere litt underveis her på bloggen så fort prøvene begynner å komme fra fabrikken.

Er utrolig spent på om dere også vil like dem.

Åpningsfoto: Ole Martin Halvorsen

Kommentarer

2 thoughts on “Endelig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *