Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
TorsdagReise

Del artikkelen:

Jeg hadde hørt så mye om Los Angeles. Alle sa den var så avslappa. At den var full av kule restauranter. At man kunne gå rett fra bar til stranda for å surfe.

Men Los Angeles skuffet meg. Fortauene var folketomme, nesten alle bygningene jeg så var nybygg og det lå en grå og grøtete dis over hele byen. Butikkene var enten Ed Hardy-inspirert, eller så ut som kleskapet til Pavarotti. Senteret av Malibu lignet mest på en parkeringsplass med midlertidige brakker.

Men Los Angeles er en by som vokser på deg. Og andre gangen jeg dro dit var jeg solgt. Nå, 15 år senere, elsker jeg denne store og merkelige byen.

Her er fem grunner til at jeg alltid drar tilbake til L.A:

1. VENICE
I motsetning til resten av LA er Venice lite og intimt. Pulsen er generelt lavere i LA enn i for eksempel NYC, men i Venice er pulsen enda noen hakk roligere. Her kan man tusle rundt i små koselige butikker fylt opp med alt fra søtt undertøy til vakre Kelimputer.

Og rett nedenfor ligger stranden, med høye palmer og sexy surfere.

_DSF8765

Forrige gang jeg var i LA tok min LA-baserte venninne Tonje meg med på stamrestauranten sin: Gjelina hvor de har sharing meny, god pizza og imponerende vinkjeller. Om ikke det var nok så er det en av favorittrestaurantene til Ryan Gosling. Så hvis du har en halvluguber fantasi om å «tilfeldigvis» støte på herr Gosling er dette stedet å dra. Høy stemning og fullt av folk på kvelden, så spis heller sen lunsj i den hyggelige bakgården og fortsett festen inne etterpå.

10121-2
GJELINA PÅ VENICE: Stedet for deg som har planer om å gifte deg med Ryan Gosling (og liker pizza).

 

Venicebeach_halloffame
PALMER I SOLNEDGANG: Venice er verdt et besøk.

 

2. SHUTTERS ON THE BEACH
Klassisk strandhotell i Santa Monica. Her føler man at man er på et fredelig resort med havet foran seg, men rett bak ligger pulserende LA. Om du ikke har råd til å bo her er det verdt å dra hit for å spise middag på terrassen.

surfer
BAYWATCH: Shutter on the beach er ganske stivt prismessig, men latterlig fint.
exterior_0

 

3. MELROSE
Området som har de beste designer- og vintagebutikkene. I tillegg har mitt favorittmerke, The Reformation, stor butikk her. Det har også Isabel Marant, og rett ved siden av ligger Violet Grey – verdens fineste og beste parfymeri.
Spis lunsj og glo på alle kjendisene på enten Fred Segal eller Urth Café.

_DSF8800 (2)
VIOLET GREY: Kanskje verdens beste parfymeri ligger her.
_DSF8797 (1)

 
_DSF8786 (3)
DESIGNERSTJERNEN: Isabel Marants store butikk i Melrose.

 

4. MALIBU
Man bør absolutt ta en dag i Malibu. Bade på de brede og vakre strendene. Min favorittstrand er Zuma beach. Det har litt med at det er den vakreste av strendene å gjøre, litt med at David Beckham pleier å legge kattevasken sin hit.

Avslutt dagen med å spise på den verdenskjente japanske restauranten, Nobu. Bestill de friterte scampiene med chilimajones og la kokkene bestemme resten. Bestill bord i god tid så du er sikret bord på terrassen. Da kan du se solen gå ned i havet, mens du fortærer den beste råe fisken du har spist i ditt liv.

Nobu-Malibu-1
GREI UTSIKT: Nobu disker opp både fisk og utsikt.

 

5. CHATEAU MARMONT
Det sagenomsuste hotellet oser av 50-tallets Hollywood-glamour. Her har superstjerner til alle verdens tider spist, festet og hatt seg med hverandre. Det er hotellet Lana del Rey lager sanger om, Sofia Coppola lager film om og Charles Bukowski skrev om. Tidenes største motefotograf Helmut Newton døde her. Det samme gjorde James Belushi.

Be om et bord ute i hagen, og ta kvelden som den kommer. Noe vil garantert skje på Chateau Marmont.

_DSF8744
MYTEOMSPUNNET: Legendariske Chateau Marmont.

e20083Atmosphere

chateau-marmont-restaurant
HAGEN: Be om bord i hagen når du bestiller.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *