Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
OnsdagInspirasjon

Del artikkelen:

Jeg vet hvordan det lukter hjemme hos alle jeg kjenner. Jeg husker hvordan de aller fleste hoteller jeg har bodd på lukter. Jeg vet hvilke duftinfusere de bruker i lobbyen. Dette er ikke et helt spesielt talent jeg har fått, at jeg på noen som helst måte har en magisk nese, et vidundergrev som forskere burde undersøke og skrive avhandlinger om – nei, jeg tror dette er et talent ganske mange av oss har. Ikke noe big deal. Vi er bare utstyrt med litt bedre luktesans enn dere (undermennesker) har.

Og denne finjusterte luktesansen har jeg hatt hele livet. Selv da jeg sigget 20 Prince mild om dagen med kronisk bihulebetennelse, kunne jeg lukte hva typen min hadde spist til lunsj i det sekundet han kom inn døra.

Folk med et talent for lukt, gjenkjenner ofte andre som har talent for lukt. Evnen knytter oss sammen sosialt. Vi bonder mens vi prater om flasslukten i taxier, sladrer om folk i vennekretsen med dårlig ånde osv.

Ja. Det er stort sett ting som lukter dårlig som vi bonder over. For en god luktesans, er egentlig ikke noe positivt i det hele tatt. Det er en forbannelse. Og den kan ødelegge alt fra nattesøvn, reiser, arbeidskonsentrasjon og humør.

Når man er sensitiv på lukt, blir man også kresen på lukt. Jeg hater for eksempel 99 prosent av alle duftlys. Den ene gjenværende prosenten av duftlys, elsker jeg derimot.

Så her kommer to stalltips:

IMG_5079
Denne duften var lenge min signaturparfyme. Den er litt tung til hverdags, så jeg byttet den etterhvert ut med en litt lettere duft fra Molecule 01 som jeg har skrevet om før her. Men da jeg var hjemme hos en venn nylig, som hadde denne unisexparfymen på badet, sprayet jeg den på begge håndleddene. Hele dagen gikk jeg og sniffet håndleddene mine i skjul. Den er også å få kjøpt i duftlysform. Fremover vil det med andre ord ligge en myk og varm duft mellom tregulvene og rosettene, her hjemme.

Commes des Garcons fås kjøpt på YME på Paleet i Oslo, men finnes nok å kjøpe på nett også.

 

b26740274856d855cfb5877ac61b6853
En annen storfavoritt på duftlysfronten. Jeg er nemlig svak for vanilje. Vanilje er den simpleste duften du kan finne i et duftlys, og det skal mye til å ikke gjøre den kvalmende. Den fra IKEA får meg for eksempel til å brekke meg, bare jeg tenker på den. Men duftlyset fra The White Company er en nydlig sommerduft, med duftnoter av vanilje, kokos og mandelolje. Egentlig kvalmende søte ingredienser, men de balanserer det så fint at jeg tenker at alle strandhus på Bahamas burde lukte som dette. Den selges dessverre ikke i Norge, så jeg pleier å hamstre med meg når jeg er i London. Du kan dog bestille den på nett her.

The White Company har også fint og crispy hvitt sengetøy, som du samtidig kan unne deg selv i sommergave.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *