Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
OnsdagInspirasjon

Del artikkelen:

Å finne den perfekte sofaen er vanskelig. Ikke bare er det leilighetens viktigste møbel, den må også klare kunststykket å både være komfortabel å ligge i, samtidig som den ser bra ut.

Det koster som regel flesk. Derfor har jeg pleid å bruke så å si hele interiørbudsjettet på sofaen, og heller klart meg med billige bruktfunn på resten av interiøret i leiligheten.

Men så kom jeg over det nystartete svenske møbelmerket MELIMELI. For et funn. Jeg har forelsket meg helt i de elegante og komfortable fløyelssofaene deres, og best av alt: De er ikke dyre.

Jeg tok en prat med designeren og interiørstylisten som står bak de fine sofaene, Amelia Widell, for å få noen gode interiørtips.

43A7094-1024x683
Amelia sammen med datteren, Luca, som hun har oppkalt en av sofaene etter.

 

Hvordan fikk du ideen til å lage sofamerket?

– Jeg har bakgrunn som stylist, interiørkonsulent og fotograf, og har jobbet med innredning de siste 10 årene. For rundt halvannet år siden begynte jeg å skisse på to sofamodeller. Jeg syntes markedet manglet pene og deilige sofaer – til rimelige priser. I november 2015 lanserte jeg MELIMELI som jeg driver sammen med min svoger. Nå har vi sofaer, lenestoler og puffer, og snart kommer vi også med sengetøy og sengegavler.

 

unnamed-3
MELIMELI har både luksuriøse fløyelsstoler og nordiske store linsofaer. Hjemme hos Amelia får de stå sammen.

 

Hvor har du hentet inspirasjon fra?

– Jeg ville lage en sofa som var mer romantisk, og en som var litt renere i formen. Resultatet ble BLANCA og LUCA. Jeg har sett på tusenvis av sofaer for å komme fram til hva jeg synes er viktig når det gjelder bekvemmelighet, og har forsøkt å kombinere det med utseendet jeg ville at sofaene skulle ha. Jeg vil lage møbler som tar plass og setter tonen for resten av stilen i hjemmet.

 

Skjermbilde 2016-06-21 kl. 20.39.33
Den nye fargen som heter Dusty Pink står vakkert til den dype burgunderfargen som jeg har forelsket meg i. Puffen koster 3.400 kr.

 

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Jeg vil karakterisere den som en slags form for moderne bohemluksus. Jeg elsker å samle ting fra steder jeg har vært, og blande dem med mer eksklusive, moderne møbler og tekstiler.

 

unnamed-2
Hjemmet til Amelia er en sjarmerende blanding av moderne design og luksusbohem.

 

Hva er det folk oftest gjør feil når de innreder hjemmet sitt?

– Jeg tror mange prøver å gjenskape andres stil i sitt eget hjem, når de heller burde fokusere på hva som er deres egen stil. Hvis man for eksempel vet at man ikke er et ordensmenneske, bør man kanskje ikke gå for en nedstrippet stil, men heller omfavne at man liker å ha ting rundt seg, og heller bygge hjemmet ut i fra det, med fine stilleben osv.

 

Skjermbilde 2016-06-21 kl. 20.39.49
Alle sofaene fra MELIMELI har én stor hovedpute. Det gir en lukseriøs og moderne look.

 

Hva er det viktigste man bør tenke på når man skal kjøpe sofa?

– Man bør først og fremst tenke på hvordan sofaen skal brukes. Vil man ha den som tv-sofa, eller er det mer et sted man vil ta en drink før middagen? Hvor mange skal få plass i den? Må den kunne vaskes? Når man vet svarene på de spørsmålene, er det lettere å manøvrere i mengden med forskjellige sofaer. Deretter skal man selvfølgelig gå etter utseendet.

Skjermbilde 2016-06-21 kl. 20.48.14
Luca-sofaen i lin.

 

Ditt beste interiørtips?

– Lag et moodboard! Gjennom å spare på bilder på møbler, er det enklere å finne en rød tråd på hva du liker. Da er det også enklere å holde seg til den tråden når du innreder, istedet for å la deg distrahere av sidespor som kanskje ikke passer din grunntanke for hjemmet.

 

Skjermbilde 2016-06-21 kl. 20.40.38
Øverst på ønskelisten min er disse stolene i den nye fargen Dusty Pink. De koster 7.600 kr pr stk.

 

Skjermbilde 2016-06-21 kl. 20.48.05
Du kan kjøpe sofaen direkte fra MELIMELIHOME.SE, husk å si fra at du bor i Norge. Da trekker de fra momsen.

Foto: MELIMELI

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *