Vanessa Rudjord Stylebook

Forsiden Meny
Annonse

Del artikkelen:

Da jeg vokste opp på nittitallet var det én ting som gjaldt da gradestokken begynte å dale: dunjakke.

Ikke fordi det var så kaldt i Stavanger at det var det eneste som holdt meg varm gjennom vinteren, men fordi en dunjakke var det eneste som gjorde deg kul. De skulle være store og posete, men korte nok til at det røde 501-merket vistes på rumpa. Jeg ønsket meg en turkis fra Millet i tre år. Jeg ønsket meg den til jul, for jeg visste den var dyr. Men det lå aldri en stor og myk pakke under treet. I stedet fikk jeg en boblejakke med vatt som fyll, arva etter tur fra de tre brødrene mine. Navnet på merkelappen hadde jeg aldri hørt om.

Jeg var misunnelig på alle jentene på skolen som hadde dunjakke fra Moncler, Fila eller Millet. De satt med dem i klasserommet også, puffa godt opp i livet. Selv om det så ut som de svetta, så de kule ut. Jeg tenkte at det ikke gjorde noe hvordan resten av klærne mine så ut om jeg bare hadde hatt den Millet-jakka. Da hadde jeg vært en av jentene i den kule gjengen som alle var forelska i. For det var det eneste folk ville se. Alt lå i den forbaskede jakka.

Dun eller ei, ingen plagg slår den riktige jakka. Hverken i hva det kan gjøre med antrekket ditt, eller hvordan den føles. Jakka er det plagget som beskytter deg mot omverdenen. Det er trygghet.

Så det var med glede jeg tok i mot utfordringen fra H&M om å style tre favorittjakker på forskjellige måter.

FUSKEPELSEN
Endelig har noen laget den perfekte leopardjakka i fuskepels.

Jakka er så fin at jeg slipper unna med ballongskjørt.
Jakke, 699 kr (finnes kun i butikk).
Skjørt, 399 kr.
T-skjorte, 249 kr.
Ankelboots, 399 kr.


Leopardjakken liker jeg å bruke over hettegensere med joggesko eller disse bootsene. Jeg har også på meg et sjukt fint lakkskjørt fra H&M som har krøpet opp på magen her jeg sitter og spriker. Men du kan sjekke det ut ved å klikke på linken under.

Jakke, 699 kr.
Hettegenser, 249 kr.
Lakkskjørt, 199 kr.
Boots, 399 kr.

PARKASEN
Jeg elsker parkaser fordi de setter det rette grungepreget på de fleste antrekk. Denne fra H&M har en fin grønnfarge og har perfekt passform.

En liten blomstrete hverdagskjole går hånd i hånd med denne parkasen. Jeg liker at den ikke er for lang slik at kjolen synes. Jeg brukte dette antrekket en hel dag sammen med noen snøreboots i lakk som var overraskende gode å gå i for å koste 399 kroner. Aldri mer regnstøvler. Jakke, 699 kr.
Kjole, 299 kr.


Parkasen kan fungere utmerket over kveldsantrekk også. Den er med på å myke opp lakkbuksa og pumpsene.
Jakke, 699 kr.
Genser, 249 kr.
Lakkbukse, 299 kr.

BOBLEJAKKA
Denne er så nett og fin at den passer til de fleste antrekk.

Jeg går mest i jeans i løpet av en dag og skal jeg i et møte så synes jeg det er fint med bluse til, men med boblejakke over blir ikke antrekket for tekkelig.
Jakke, 399 kr.
Bluse, 249 kr.
Jeans, 399 kr.


I rutete miniskjørt og denne boblejakken kan jeg ha møtedag i all mulig ruskevær.
Jakke, 399 kr.
Skjørt, 199 kr.

Alle foto: Stephen Butkus

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *